Huhtikuu 2014

JAA NÄKYSI!
Viime aikoina Pyhä Henki on puhunut minulle, että on aika puhua uskossa ääneen asioita, joita Herra on näyttänyt meille hengessä. Usein ajattelemme, että pidämme ne omana tietonamme, mutta Pyhä Henki on muistuttanut minua, että on alettava uskossa puhumaan, sillä usko luo sen, mitä sanot. Mark.11:23 sanoo ”…vaan uskoisi sen tapahtuvan, mitä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi.” 2. Kor.4:13 puolestaan toteaa ”’Minä uskon ja siksi puhun’, niin mekin uskomme ja sen tähden myös puhumme.” Sillä on merkitystä, mitä me puhumme, mitä me laskemme suustamme ulos. Saat elämässäsi sen mitä sanot. Ala puhumaan uskossa ja ole tarkka siitä, mitä puhut. Siirtääksesi vuoria elämässäsi sinun tulee USKOA JUMALAN SANAN mukaan ja PUHUA SANAN mukaan. Voit panna uskosi liikkeelle SANOILLASI!!
Luin jokin aika sitten päiväkirjaani, johon olen kirjoittanut vuosien takaa asioita, joita Pyhä Henki on puhunut minulle sekä saamiani profetioita. Eräs asia, josta Herra oli puhunut minulle kolmetoista vuotta sitten, on nyt toteutunut. Olen pitänyt siitä uskossa kiinni kaikki nämä vuodet. Jumalan suunnitelmat ovat niin ihmeelliset. Me joudumme käymään omat laaksomme ja vuorelle kiipeämisvaiheemme elämässämme, mutta kaikella on tarkoituksensa kun haluamme elää Jumalan suunnitelmassa.
Toinen asia, joka noussut tänä keväänä sydämelleni on se, mitä Jumala tekee Risteyspaikka-seurakunnassa erityisesti lapsi- ja nuorisotyössä. Haluan jakaa pari profetiaa ja sitä mitä Herra on minulle puhunut liittyen lapsiin ja perheisiin. Vuonna 1998 Herra selkeästi puhui minulle kutsusta aloittaa lapsityö Risteyspaikassa. Aluksi vastustin ajatusta, mutta Herra ei luovuttanut; asia vain vaivasi minua, en päässyt siitä eroon. Lopulta suostuin ja heti avautui mahdollisuus koulutukseen, ja aloitin pyhäkoulun. Siitä alkoi lapsityö. Sain Herralta näyn, että lasten kautta saavutamme perheet. Tämä näky on edelleen voimassa, ei se ole vanhentunut. Herra on siunannut lapsityötä ja olemme saaneet opetuslapseuttaa useita lapsia ja varhaisnuoria vuosien aikana.
Joel 3:1 sanoo ”…minä vuodatan henkeni kaiken lihan päälle. Teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne näkevät unia, nuorukaisenne näkyjä.” Vuonna 2000 Pyhä Henki puhui saksalaiselle pastorille kesken saarnan siitä, kuinka Jumala nostaa lapset ja nuoret esiin tässä seurakunnassa ja alkaa toimia heidän keskuudessaan ja käyttää heitä. Myös toinen profetia eräältä toiselta henkilöltä: ”Tulet vain ihmettelemään mistä nämä kaikki lapset ovat tulleet.” Profetia, jonka tämä ihminen oli Herralta saanut minulle koskien seurakuntamme lapsityötä, oli kaksi sivua pitkä. Haluan tuoda näitä esiin, koska haluan jakaa näkyä, jotta sinä tiedät sen ja voit myös olla saman näyn kantaja. Uskon, että tämä näky toteutuu, mutta tärkeintä luottaa Isään, etsiä hänen kasvojaan, pysyä hänen läsnäolossaan ja rakkaudessaan. Laitan uskoni liikkeelle sanoilla, joita puhun. Tiedätkö, että näky laittaa liikkeelle? Sen takia Risteyspaikassa järjestetään lastenlauantai huhtikuussa ja kesällä lastenleiri.
Ole sinäkin omalta osaltasi kantamassa näkyä ja puhu uskossa asioita tapahtuvaksi!
Hannele

january 28, 2015 01:17pm

Marraskuu 2013 - Maaliskuu 2014... Nouse

Marraskuu
KUINKA TEHDÄ SUUREMPIA TEKOJA?
Jeesus lupasi että ne jotka uskovat häneen, tulisivat tekemään samoja ja vielä suurempia tekoja kuin mitä hän itse teki maan päällä ollessaan.
Enemmistöstä tämä kuulostaa mahdottomalta. Vastapainona kuitenkin löytyy niitä jotka vilpittömästi lupauksen toteutumista etsien saavat kokea ihmeitä palvelutyössään. On myös liian monia, jotka ydintä ymmärtämättä yrittävät ’rutistaa’ ihmeitä, hengellisesti teloen toisia ja itseään. Aidon uskon ja omavoimaisen uskottelun hedelmät eroavat toisistaan.
Mistä pohjimmaltaan on kyse? Itse olen saanut nähdä Herramme vaikuttamia parantumisia ja muita ihmeitä elämässä ja palvelutyössäni. Uskon Jumalan mahdollisuuksiin, mutta samalla näen ihmeille niiden asiayhteyden.
Lähetyskäsky Markuksen mukaan kertoo selvimmin mihin ne liittyvät: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa”. Tätä toteuttaville luvataan tuo ihmeiden täyttämä palvelutyö…
Ei liene sattumaa että suurimmat ihmeet nähdään työssä uusien kansanryhmien ja evankeliumille vieraiden alueiden saavuttamiseksi. Ihmeet eivät ole mitään kansanhuvia tyydyttämään uskovien elämyshakuisuutta. Ne ovat sydämet vakuuttava työkalu Jumalan kirkkauden saattamiseksi kansojen keskuuteen.
Risteyspaikka seurakuntana on joitakin vuosia tukenut pioneereja Kaakkois-Aasiassa. Kansalliset pioneerit ovat määräaikaisen tuen kautta voineet kaikkensa antaen mennä uusille alueille ja -heimojen keskuuteen. Siinä onnistumiseen tarvitaan usein suoranainen ihme. Siunaan teitä että osaltanne olette halunneet varmistaa että ne jotka eivät koskaan ole kuulleet tai ymmärtäneet, saavat mahdollisuuden omaksua sanoman joka muuttaa ihmisen iankaikkisuuskohtalon.
Viime kesäkuussa lähetettiin jälleen 47 valmistunutta pioneeria meille tutusta Sumatran raamattukoulusta antamaan kaikkensa tähän työhön, 7 heistä ennen tavoittamattomien heimojen keskuuteen. Itse tuen kanavoimisesta Suomessa vastuullisena vahvistan että yhden pioneerin tuki hoituu 70 eurolla/kk, kattaen vuoden lähettämisen kaikkine kuluineen 840 eurolla. Tuki on määräaikainen, yleensä vuodeksi kullekin lähtijälle.
On lähetystyön kärkiasia saada jouduttaa Herramme paluuta panostamalla tällaiseen lähettämiseen tai työhön valmentamiseen. Kerran kun lunastettujen luku täyttyy, toteutuu se näky jossa (Ilm. 7:9 mukaan) lukematon joukko on koolla valtaistuimen edessä ylistäen Häntä joka on yksin siihen arvollinen.
Mestari rajasi toimintansa maantieteellisesti pienelle alueelle. Me häneen uskovat toimimme maailmanlaajuisesti. Myös siinä mielessä voimme tehdä aiempaa suurempia tekoja. Kuitenkin koska on uskomme alkaja ja apostoli, Hän säilyy aina suurimpana.
Voimme myös nähdä suurempia tekoja omalla kohdallamme, kun panostamme aiempaa intensiivisemmin lähetystyöhön. Herran suuruus korostuu aina kun uusi heimo, kylä tai yksilö ottaa vastaan evankeliumin ilosanoman.
Jo pelkkä ajatus tästä sykäyttää - saati kun eri tavoin voi olla mukana - rukoillen, uhraten tai itsekin uhraten elämänsä tähän työhön!
- Arto Sädeaho -

Joulukuu-Tammikuu
Sananen Sanasta
Palasin kotiin, enkä syönyt tai juonut mitään aamuisin enkä päivisin. Iltaisin söin vain pienen kulhollisen keitettyä riisiä. Itkin kuin nälkäinen lapsi taivaallisen Isän puoleen ja odotin hänen täyttävän sanansa. Rukoilin Raamattua sadan päivän ajan, kunnes en enää jaksanut. Vanhempani olivat varmoja, että menettäisin järkeni. (Kirjasta Taivaallinen mies, kertomus kiinalaisesta kristitystä veli Yanista).
Kirjassa kerrotaan, kuinka veli Yan 16-vuotiaana haluaa saada oman Raamatun. Tuon paaston ja rukouksen jälkeen hän näkee yöllisen näyn, jossa häneltä kysytään, onko hänellä nälkä ja haluaako hän leipää. Vastatessaan myönteisesti hänelle ojennetaan punaiseen paperiin kääritty paketti. Avatessaan paketin ja haukatessaan leipää, leipä muuttuu Raamatuksi. Herättyään hän vanhempiensa kanssa itkien rukoilee, että tuo näky toteutuu. Samassa oveen koputetaan ja ovella seisoo kaksi miestä ojentaen hänelle punaisen paketin ja avattuaan sisältä paljastuu Raamattu.
Mitä Raamattu merkitsee sinulle ja minulle? Voimmeko nähdä, kuinka Jeesus sanansa kautta on läsnä kodeissamme. Raamattu on Jumalan ilmoitus Jumalan tahdosta. Se on karttamme ja ohjekirjamme vaeltaessamme tässä maailmassa. Se on testamentti siitä perinnöstä, johon olemme oikeutetut Jumalan lupausten mukaan. Jumalan sanan – Raamatun avulla, voimme tutkia sitä, mikä on oikein ja näin erotamme väärän. Raamatussa on ilmoitettu kaikki se, mitä tarvitsemme tietää Jumalasta. Muu ilmestystieto, mikä nousee Raamatun sanoman ulkopuolelta, ei ansaitse huomiotamme. Tarvitsemme ankkuroida uskomme Jumalan sanaan. Tällöin tiedämme, että Sana on sinua lähellä, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi; se on se uskon sana, jota me saarnaamme (Room. 10:8).
Hepr. 4:12. Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija.
Saakoon Raamattu tulla meille vieläkin elävämmäksi, että voisimme olla niitä, joista Ps. 1 puhuu: Hän on niinkuin istutettu puu vesiojain tykönä, joka antaa hedelmänsä ajallaan ja jonka lehti ei lakastu; ja kaikki, mitä hän tekee, menestyy.
Siunattua joulunaikaa! Make


Helmikuu
Nouse, loista kirkkaana!
Kiitos Jumalalle, joka lähetti Poikansa Jeesuksen maailman valoksi! Meidän ei tarvitse kulkea enää pimeydessä, vaan olemme armosta saaneet tulla osallisiksi Jeesuksen antamasta elämänvalosta sydämiimme. Mikään pimeys ei tunnu liian pimeältä, kun saamme kulkea taivaallinen valo sisällämme. Tämä tarkoittaa, että olemme itsekin valoja. Sinä olet Kristuksen valo ja minä olen Kristuksen valo!
Jumala on kutsunut meidät edustamaan Jeesusta ympärillämme oleville ihmisille. Hän haluaa, että me loistamme rakkautta, iloa, vapautta ja rauhaa koko olemuksellamme ja sanoillamme.
Jumalan käsittelyssä, muokkausprosessissa meistä kuoriutuu ”kirkasvalolamppuja”. Voit lukea esim. Mooseksesta ja Joosefista kuinka Jumala ensin mursi ja muokkasi heidän luonnettaan, persoonaansa. Vasta sen jälkeen Hän nosti heidät loistamaan kirkkaasti koko kansakunnan hyväksi. Meidät on tarkoitettu Jumalan” työkaluiksi” ja Hän haluaa, että edustamme Häntä oikein. Voimme siis jättää levollisin mielin itsemme, omine oikkuinemme, Luojamme käsiin ja sanoa: Herra, saat vapaat kädet. Muokkaa ja murra luonnettani, persoonaani, omia tarkoitusperiäsi varten. Haluan muuttua käsittelyssäsi.
Mitä lähempänä olemme Taivaallista Isäämme ja mitä useammin viivymme Hänen seurassaan, sitä enemmän Hänen kirkkautensa muuttaa meitä. Meissä olevat ”tahrat” eivät tartu Häneen. Voimme siis häpeilemättä ja ilman pelkoa tulla Isän rakastavien käsivarsien suojaan. Mitä enemmän Jumalan kirkkaus saa meissä sijaa, sitä enemmän se loistaa ulospäin.
Matt. 5:16: Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja YLISTÄISIVÄT ISÄÄNNE, joka on taivaissa.”
Siunattua Uutta Vuotta,
Petra Autero


Maaliskuu
Rakkaus muuttaa… (osa 1)
Koko maailma etsii jatkuvasti jotakin. Kaikki kaipaavat jotakin mikä voisi täyttää heidän syvimmän janonsa. Ihmiset etsivät vastauksia sydämensä syvimpiin kysymyksiin, tietämättä edes, mitä hakevat. Vastauksia etsitään eri lähteistä, usein vääristä lähteistä, ja ehkä joskus kyseenalaisin keinoin. Varmasti kiihkeimmin elämässä etsitään ja kaivataan toisten hyväksyntää ja rakkautta. Ymmärrän tämän edellä kirjoitetun etsimisen ja hakemisen ei-kristityn näkökulmasta, mutta miksi minä kristittynä aiemmin koin osittaista tyhjyyttä ja ikään kuin hain elämääni jotakin enemmän? Nyt käsitän...
Jumala on RAKKAUS. Se on hänen syvin olemuksensa, ja Hän haluaa osoittaa sitä meitä jokaista kohtaan, juuri sillä tavoin kuin Hän viisaudessaan itse parhaiten tietää. Hän rakastaa, RAKASTAA MEITÄ. Hänen tahtonsa on, että me voisimme olla täynnä hänen täyteyttänsä eli rakkautta ja hyvyyttä. Rakastava Isämme toivoo, että me, hänen lapsensa, voisimme täysin avata sydämemme Hänelle, niin että Hän voisi ottaa kaiken hallintavallan meistä.
Jumala on RAKKAUS. Uskon kuitenkin, että ainoa mitä minulta kristittynä usein todella on puuttunut, on rakkaus, Hänen rakkautensa. Rakkaus on vastaus kaikkeen, niin seurakunnissa, avioliitoissa, perheissä, ihmissuhteissa, työpaikalla, politiikassa kuin koko maailmassa. Haluan täyttyä nyt ja joka päivä hänen rakkaudellaan.
Olen kristittynä aina tiennyt, että JUMALA ON RAKKAUS. Olen kuitenkin ymmärtänyt sen vain järjelläni… mutta vasta viime aikoina SE on löytänyt tien sydämeeni, sinne oikeaan paikkaan, josta seuraa muutos. En itse voi edelläänkään käsittää mitä kaikkea Jumalan rakkauteen kuuluu, mutta on ollut aivan mahtavaa ja elämää muuttavaa saada kokea tätä Rakkaudella täyttymistä. Vaikka vain pisaroina maistellen… ja silti ikään kuin täydempään ELÄMÄÄN heräten. Jumala on luonut minut ja sinut sisintämme myöten, Hän siis tuntee meidät läpikotaisin. Hän on luonut meidät yhteyteensä, myös kokemaan Hänet, ei pelkästään tietämään Hänestä. Hän on laittanut meihin jokaiseen ”kohdan”, joka kaipaa luojaansa ja Hänen täydellistä rakkauttaan.
Jumalan Rakkaus ei ole hempeilyä tai tunteikasta fiilistelyä, vaan Se on VÄKEVÄ VOIMA, tai ikään kuin tuli, joka palaa sisällämme. Se on myös muuttava voima, joka tekee työtään meidän sydämissämme. Kun olet jäänyt tämän Rakkauden aallon alle, et voi pysyä muuttumattomana. Minussa Jumalan rakkauden kohtaaminen on saanut aikaan valtavan sisäisen muutoksen… monet kristilliset ajatusrakennelmat ovat kääntyneet päälaelleen. Olen löytänyt rakastavan ja armollisen Jumalan, joka on samalla maailmankaikkeuden Luoja ja Kaikkivaltias, Pyhä Jumala, mutta on samalla rakastava ja läheinen ISÄ. Elämä on muuttunut kevyemmäksi… olen rakastettu, vaikka välillä (jatkuvasti) teenkin virheitä. Olen saanut itse kokea rakkautta, armoa ja hyvyyttä. Nyt näitä on helpompi osoittaa myös muille ihmisille. Luen myös Raamattua kuin uusin silmin tai oikeastaan uudella sydämellä, sydämellä jonka jään Rakkaus on sulattanut. Raamattu ei ole minulle enää laki- tai ohjekirja, vaan rakkauskirje Kaikkivaltiaalta ja samalla kutsu läheiseen suhteeseen ja vapauteen.
Haluan rakentaa oman elämäni tälle Rakkauden perustalle, siinä olen vielä matkalla. Toiveenani on täyttyä Jumalan rakkaudella koko loppuelämäni ajan. Haluan pitää katseeni Hänessä, jolta tulee kaikki hyvä, jokaiselle ihmisille. Kun sydämeni saa etsiä Jumalaa ja hänen täyteyttään, olla lähellä Rakkauden lähdettä, saan tartunnan… ja kaikki hyvä hedelmä seuraa itsestäänselvyytenä perässä, ikään kuin luonnonlakina: kun saan täyttyä elävällä vedellä ja rakkaudella, niin se pulppuaa eteenpäin minusta kaikille sitä janoaville! Tavalla tai toisella. Ef 3:14-21.
Terveisin, Nico

march 20, 2014 11:25am

Lokakuu 2013 Armo teille ja rauha...

ARMO TEILLE JA RAUHA JUMALALTA MEIDÄN ISÄLTÄMME JA HERRALTA JEESUKSELTA KRISTUKSELTA
Haluan rohkaista meitä kaikkia muutamalla sanalla rukouksen tärkeydestä. Kerron todistuksen elävästä elämästä.
Yli kymmenen vuotta sitten olin töiden jälkeen menossa kiireellä Radio Deihin nuorten ohjelman suoraan lähetykseen. Kävin vauhdilla kotona vaihtamassa vaatteet ja haukkasin jotakin välipalaa ja samalla huokailin Herralle, että mitä minä oikein osaisin puhua siellä radiossa. Silloin koin kehotusta ottaa kynä ja paperia ja istua alas. Sitten tapahtui jotain aivan ihmeellistä ja yliluonnollista, jotain sellaista mitä en ollut aiemmin kokenut. Pyhän Hengen hiljainen ääni alkoi puhua sisälläni ja sanella minulle runoa, jonka vasta myöhemmin käsitin, että tämähän on sellainen nuorten harrastama rap-runo, jollaisia en ollut kuunnellut, lukenut tai itse harrastanut lainkaan. Kirjoitin runoa vauhdilla ylös ja Pyhä Henki saneli sitä mukaa kuin ehdin kirjoittaa eli en siis itse edes ehtinyt lainkaan miettiä, että mitä kirjoitan. Se kuuluu seuraavasti:
”Mä oon Timppa 49 vee, puolikalju juristi, joka on nuorten keskellä aivan kuin turisti, ei tajuu niitten juttuja, mut haluu kuitenkin hengaa mukana. Nyt jo nuoret moikkaakin ja välillä kuuntelee evankeliumin.
Jeesus muuttaa sydämet ja sit on meillä rakkaus yhteinen, oot sä nuori taikka kalkkis anna Sanan koskettaa, niin löydät elämän ikuisen.
Kun kaikki joskus on aivan täysin pimeetä, niin huokase vaan Auta Jeesus! ja jo loistaa valo kirkas.
Jokaista nuorta rakastan ja haluun auttaa niit elämäs, vaikka menis omat kasvot ehkä joku löytää tien. Amen. Hallelujaa.”
Johanneksen evankeliumissa (15:7) sanotaan, että ”Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte ja se tapahtuu teille.”
R.A. Torrey toteaa Rukouksen siunaus -kirjassaan (v. 1965): ”Jos haluamme Jumalalta saada kaikkea, mitä häneltä anomme, täytyy Kristuksen sanan pysyä meissä. Meidän tulee tutkia Hänen sanaansa, suorastaan syödä Hänen sanaansa, sallia sen vajota ajatuksiimme ja sydämeemme, kätkeä se muistiimme, totella sitä ehdottomasti elämässämme ja antaa sen luoda ja muovailla joka päivänen elämämme ja jokainen työmme. Näin pysymme todella Kristuksessa.”
Johannes 6:63:ssa sanotaan: ”Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja elämä”. Ja Torrey jatkaa edelleen: ”Meidän täytyy uudestaan ja uudestaan pyytää, että Jumala tekisi Sanansa meille eläväksi Pyhän Henkensä kautta” ja vielä, että ”Pyhä Henki vaikuttaa meissä rukousta Sanan kautta ja Sanan laiminlyöminen tekee Pyhässä Hengessä rukoilemisen mahdottomaksi.”
Jeesus kehottaa meitä kaikkia Matteus 26:41:ssä ”Valvokaa ja rukoilkaa, ettette joutuisi kiusaukseen. Henki tosin on altis, mutta liha on heikko”.
Teitä kaikkia siunaten,
Timppa

september 25, 2013 09:56am

Syys 2013 / Tervehdys Jumalan pyhät

TERVEHDYS JUMALAN PYHÄT
Aurinkoinen ja täynnä valoa oleva ihana suomalainen kesä on kääntymässä kohti syksyä. Päivä lyhenee, illat pimenevät ja kun vielä joka aamu sataa vettä, on monella itkussa pitelemistä ja moniin iskee ihmeellinen syysapatia.
Vaikka ulkoiset olosuhteet ympärillämme muuttuvat jatkuvasti, niin on mahtavaa elää tietoisena siitä, että se valkeus, mistä Raamatun alkulehdillä puhutaan, on tullut sinun henkeesi asumaan Jeesuksen Kristuksen tarjoaman pelastuksen kautta. Olet siis uusi luomus ja saanut siirtyä pimeyden valtapiiristä valon valtapiiriin.
Tiesitkin jo, että Raamatussa uutta luomusta eli uskovaa kutsutaan mm. nimellä pyhä.
Pyhä tarkoittaa "Jumalalle vihittyä tai erotettua". Meidät on erotettu tästä maailmasta ja olemme saaneet pukea yllemme Jeesuksen pyhyyden.
Uuden Testamentin puolella Paavali kutsuu uskovia pyhiksi lähes kaikkien kirjeittensä alussa. Efesolaiskirjeen alussa Paavali puhuu Efesossa oleville pyhille seuraavanlaisesti: Ef 1:1-3 Paavali, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, Efesossa oleville pyhille ja uskoville Kristuksessa Jeesuksessa. Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta! Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa.
Näihin Raamatun jakeisiin sisältyy valtavaa rohkaisua ja uskomatonta Jumalan hyvyyttä meitä kohtaan. Uskovaisena olet siis pyhä asemasi perusteella Kristuksessa. Jumalan valtakuntaan siirretty uskova on valtakunnan kansalainen ja nauttii sen etuja asemansa perusteella.
1 Kor 1:30 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi.
Sinun olemisesi Kristuksessa ei siis riipu itsestäsi, vaan se on Jumalasta. Kaikki se mikä on totta Kristuksessa, on myös totta sinussa ja kuuluu sinulle asemasi perusteella.
Kristityn elämän avain on siinä, että Hengen totuus hallitsee näkyvää maailmaa. Jos elämääsi hallitsee se mitä olet Kristuksessa, et vaivu epäuskoon ja pelkoon. Silloin sisälläsi oleva Jumalan voima voittaa sairauden ja kaikki vastoinkäymiset. On siis fyysinen maailma, mutta se ei ole ainoa totuus. On myös hengen maailma, jossa omistat Jumalan voiman ja voitat vastoinkäymiset.
Näillä ajatuksilla tahdon rohkaista teitä Jumalan pyhät, Jeesuksessa Kristuksessa.
Kale

september 25, 2013 09:55am

Elokuu 2013 / Shalom !

SHALOM
Ihmeellinen ja kaunis sana, joka tarkoittaa hepreaksi rauhaa.
Shalom tarkoittaa myös eheyttä, täydellisyyttä, paranemista, kivuttomuutta, menestystä jne.
Taivallinen Isä haluaa antaa näitä kaikkia meille.
Jumala antoi jo kalleimpansa, oman poikansa meidän edestämme ristille. Kristus on ylösnoussut ja elää. Jeesus kolkuttaa sydämesi ovella kysyen avaatko hänelle sydämesi oven, annatko Jeesukselle aikaasi. Elämäsi tulee varmasti muuttumaan kun pistät Jumala-suhteesi elämäsi tärkeimmäksi asiaksi.
Elämä on lahja. Jokainen päivä on lahja. Kiittäkäämme Herraa joka päivä. Aina on jotain kiitettävää kuten rakkaat ihmiset ympärillämme, terveys, luonto jne.
Jumala on luonut sinut ainutlaatuiseksi. Käytä niitä lahjoja joita sinulle on annettu. Jollakin on kyky maalata, toisella kyky kuunnella ja tukea toista ihmistä. Lahjoja on monenlaisia.
Unelmoi suuria ja ole rohkea toteuttamaan unelmiasi. Kävellään Jeesuksen kanssa käsi kädessä rohkeana ”vetten päällä”. Minä ainakin odotan innolla mitä tulemme vielä näkemään ja kokemaan. Luovat ihmeet tulevat jokapäiväisiksi, kuolleet heräävät henkiin ja saamme elää yliluonnollisessa joka hetki.
Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi. Ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa. Fil. 4:6-7
Sari

september 25, 2013 09:54am

Kesäkuu 2013 / Jumalan valtakuntaa rake

Mark.16:15-18 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen. Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."
Jeesus sanoi; menkää, saarnatkaa, kaikille! Jeesus jätti tämän tehtävän jokaiselle uskovalle ja sanoi, että kun Pyhä Henki tulee, niin me saamme voiman julistaa evankeliumia. Apt.1:8 ”vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka". Usein ajattelemme, että evankeliointi on jonkun muun tehtävä, ja katsomme itseämme, olosuhteitamme tai huonouttamme. Haluan kuitenkin herätellä meitä miettimään mikä on oikeasti Jumalan suunnitelma meidän jokaisen uskovan elämässä.
Olen itse ajatellut juuri edellä mainitsemallani tavalla. Kävin joskus vuosia sitten EE- koulutuksen ja joitakin kertoja evankelioimassa. Evankeliointi vain jäi. Aikaa on kulunut ja Herra on saanut tehdä työtänsä minussa. Reilu vuosi sitten koin että kaipaan muutosta uskonelämääni ja haluan enemmän oppia tuntemaan Jumalaa ja Hänen sanaansa. Rukoilin Jumalalta viisautta ja johdatusta elämääni. Viime kesän lopulla avautui mahdollisuus aloittaa raamattukoulu ja sen mukana alkoivat evankelioinnit. Aluksi evankeliointiin lähteminen oli tosi vaikeaa, mutta jouduin tekemään oman päätökseni, etten kuuntele lihaani, vaan haluan antaa sen ajan Jumalan Valtakunnan eteenpäin menemiseksi. Halusin oppia kertomaan Jeesuksesta ihmisille. Jouduin käymään omat kamppailuni mielen alueella, ajankäytön kanssa sekä sain laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Ajan kuluessa ymmärsin, että Herra halusi opettaa minua seuraamaan Häntä, ja toteuttamaan Hänen suunnitelmaansa. Vihollinen on yrittänyt syöttää mielen alueelle ajatuksia, jotka on vain pitänyt vangita, koska vihollinen ei halua että yksikään ihminen tulisi tuntemaan Jeesuksen eikä hän myöskään halua, että yksikään uskova julistaisi evankeliumia. Room.1:16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.
Sielujen voittaminen on sodankäyntiä, mutta meillä on Kristuksessa Jeesuksessa täysi valta ja auktoriteetti vihollisen ylitse. Jumalan koko täyteydessä me saamme julistaa ilosanomaa Suomen kansalle sekä kaikkialle maailmaan.
Mark.16:20 Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.
Room.10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta. Niin kuin sana sanoo, usko tulee Jumalan Sanan kuulemisesta ja jos me emme julista niin kuka sen tekee? Tiedän, että Jumalan Valtakunta laajenee ja se tapahtuu evankeliumin julistamisen kautta.
Näytä värisi siellä missä kuljetkin ja ole rohkea Jumalan nainen tai mies!!
Reinhard Bonnke on sanonut kirjassaan Evankeliointi tulella: ”Pyhän Hengen voitelu tulee ainoastaan kuuliaisuuden myötä. Voitelu ja lähetyskäsky kulkevat yhdessä.”
Lämpöistä ja hyvää kesää!
Hannele

september 25, 2013 09:53am