Toukokuu / Sateen kohinaa...

Kuuntelen sateen kohinaa tätä kirjoittaessani, kaivattua sateen kohinaa. Sade sulattelee lunta ja maata, poistaa likaa ilmasta ja saa kaiken jälleen versomaan kovan pitkän talven jälkeen.
Kun mietin tätä kevään ihmettä; kuinka ihmeessä kasvit ovat voineet säilyä lumen alla, ja kuinka pian ensimmäiset kukat tunkevat vihreää esiin näin keväällä, ne tulevat jo jään ja lumen alta, samalla rukoilen sitä hengen kevätsateen ihmettä, joka saa tämän maan versomaan kaikkea kaunista ja hyvää.
Olen saanut käsiini kirjan, joka kuvaa tällaista Pyhän hengen sateen aikaan saamaa ihmettä, herätystä, josta on saanut alkunsa koko helluntailiike. Kirja kuvaa Azusa-kadun siunausta, aikalaisten kertomat kuvaukset on laitettu vihdoin kirjaksi. En voi lakata hämmästelemästä niitä Jumalan tekoja, Hänen voimansa ilmentymisiä noiden ihmisten keskellä. Ja voin vain kuvitella niiden ihmisten surua ja pettymystä kun tuo kolme vuotta kestänyt Hengen vuodatus oli ohi! Tietäen, että tuo kaikki oli suurta Jumalan armoa. Hyvyydessään Hän antoi niin paljon kaikkinaista siunausta. Ihmisiä tuli uskoon, parantui ja vapautui, oli luovia ihmeitä. Ihmiset elivät kolme vuotta todella kuin sumussa. Se sumu ei vaan ollut mitään pahaa, niin kuin tässä ajassa sumussa kulkemista tarkoitetaan, vaan se sumu toi mukanaan uskomatonta apua ihmisille. Ja ylistys siellä kuuluu olleen taivaallista. Kerta kaikkiaan ihmeellistä!
Niin kuin kaikkia herätyksiä, niin myös Azusa-kadun herätystä edelsi sinnikäs rukous! Jumala vastasi ihmisten kaipuuseen koko voimallaan. Syttykäämme rukoilemaan tämän toukokuun aikana aivan erityisesti sitä, että Jumala vuodattaisi armossaan Henkeään runsaasti ja kitsastelematta, niin kuin Hänen yltäkylläiseen anteliaaseen ja armahtavaan luontoonsa kuulu.
Siunattua rukouksen ja armon täyteistä toukokuuta kaikille!
Pirgit

september 25, 2013 09:51am

KRISTIKUNNAN SUURIN JUHLA PÄÄSIÄINEN

Mitä se sinulle merkitsee? Lapsuuteni pääsiäiseen kuului kananmunien maalaamista värikkäillä kuvioilla sekä raeruohon siemenien kylväminen. Muistan vieläkin kun isoveljeni kanssa levitimme äidin antaman mullan astian pohjalle. Sitten kylvimme rairuohon siemenet mullan sekaan ja lopuksi astian päälle levitettiin ohut läpinäkyvä muovikelmu, johon pistelimme useita ”hengitys”reikiä ja aina välillä suihkutimme sumutinpullolla vettä mullan päälle. Heti seuraavana aamuna ryntäsin katsomaan, että joko näkyy vihreää ruohoa. Ei näkynyt kuin mustaa multaa ja vain siemeniä, eikä seuraavanakaan aamuna. Olin vähän pettynyt. Mieleeni nousi, että jos kylvö oli jotenkin epäonnistunut. Vihreän ruohon ilmaantuminen tuntui kestävän ikuisuuden. Ja voi sitä riemua kun ruoho sitten lopultakin kasvoi näkyviin. ”Pitkän” alkuodotuksen jälkeen ruoho näytti kasvavan yllättävänkin nopeasti ja siitä tuli todella tuuheaa. Hoidimme ruohoa leikkaamalla sitä saksilla lyhyemmäksi, josta se vaikutti entisestäänkin vahvistuvan.
Myös Raamatussa puhutaan kylvämisestä. Markuksen evankeliumin 4. luvun jakeissa 26 – 29 Jeesus opettaa kylvämisestä vertauksessa itsestään kasvavasta viljasta seuraavasti: ”Jumalan valtakunta on kuin mies, joka kylvää siemenen maahan. Nukkuipa hän tai valvoi, öin ja päivin, siemen orastaa ja kasvaa, eikä hän tiedä miten. Maa tuottaa sadon aivan itsestään: ensin korren, sitten tähkän ja viimein täyden jyvän tähkään. Heti kun sato on kypsä, hän lähettää sirpin. On tullut sadonkorjuun aika.”
Tässä vertauksessa siemen tarkoittaa Jumalan Sanaa, jota luemme Raamatusta ja maaperä, johon sana kylvetään, tarkoittaa sydämemme maaperää. Jumala loi meidän sisimpämme/ sydämemme tuomaan esiin hyvää hedelmää, kunhan Hänen Sanansa on ensin istutettu sydämeemme. Ja kuten siemenen täytyy viipyä maassa tietyn ajan itääkseen, samoin myös Jumalan Sanan täytyy pysyä meissä. Johanneksen evankeliumin 15. luvun 7 jakeessa Jeesus sanookin: ” Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa mitä ikinä tahdotte ja se tapahtuu teille.”
Sinusta voi tuntua aluksi kun luet Jumalan Sanaa Raamatusta, että se ei vaikuta elämässäsi mitenkään havaittavalla tavalla. Kun on kulunut vain vähän aikaa ja jos et näe vielä hedelmää niin saatat ”kaivaa” Sanan siemenen ylös sydämesi maaperästä omilla epäuskon puheillasi tai vääränlaisilla teoilla tai toimilla ja sitten ihmettelet, miksi se ei toiminutkaan. Sana pitää jättää sydämesi maaperään, jolloin se synnyttää uskon sinussa.
Kuten edellä on todettu, siemenen kylvössä on kolme vaihetta: ”ensin korren, sitten tähkän ja viimein täyden jyvän tähkään” eli itäminen vie tietyn ajan. Älä epäile tai huolestu vaikka et heti näekään selviä tuloksia. Lapsena kylvämäni rairuohon siemenkään ei heti itänyt.
Mikä vaikutus sitten Jumalan sanalla voi olla elämäämme. Jeesus opettaa Markus 4:31-32:ssa, että ”Jumalan valtakunta on kuin sinapinsiemen, joka maahan kylvettäessä on pienin kaikista siemenistä maan päällä. Mutta maahan kylvettynä se kasvaa ja siitä tulee suurin kaikista vihanneskasveista. Se tekee niin suuria oksia että taivaan linnut voivat tehdä pesänsä sen varjoon”. On todella elintärkeää kylvää Sanan siementä sydämeesi ja lähimmäisesi sydämeen jo paljon ennen kuin tarvitset sen hedelmää. Joskus voi olla kyse jopa ”elämästä tai kuolemasta”. Kun sinua kohtaa jokin myrsky niin elämäsi rakennus on perustettu Kristus-kalliolle eli Jumalan sanan varaan, koska olet ahkerasti kylvänyt sydämeesi Sanan siementä ja sellainen ”rakennus” kestää sortumatta ja sen lisäksi hyvään maaperään kylvetty siemen tuottaa kolmikymmen- kuusikymmen- tai jopa satakertaisen sadon (Markus 4:20).
Siunattua Pääsiäistä rakkaat veljet ja sisaret, Timppa

september 25, 2013 09:49am

Maaliskuu 2013 / Sinä olet rakas!

Tiedätkö, että Jumala rakastaa sinua intohimoisesti, jatkuvasti palavasti?! Hän rakastaa Sinua sellaisella käsittämättömällä tavalla, jota ei ihmismieli pysty ymmärtämään. Jumala loi sinut itseään varten, että Hän voisi rakastaa sinua. Olet Jumalan silmäterä, rakas ja tärkeä ! Hän haluaa varjella ja hoitaa Sinua, kuin kalleinta aarretta. Hän ei koskaan käännä katsettaan sinusta pois. Se mitä teetkin tai missä mielentilassa oletkin, ei vähennä tai lisää Jumalan rakkautta Sinua kohtaan.
Kaikkivaltias Luoja on antanut sinulle palan sydämestään, antaen samalla tietoisuuden siitä kenestä olet lähtöisin ja kenen luokse jatkuvasti kaipaat. Jumalan käsissä olet saanut myös muotosi. Ilman minkäänlaista omaa ansiota olet saannut Jumalan mielisuosion, olet siis Hänen suosikkinsa! Vau! Maailmankaikkeuden ikuinen Luoja on kiintynyt Sinuun! Hän kaipaa sinua lähelleen ja hänellä on halu olla Isäsi. Ota siis rohkeasti vastaan sitä, mitä Hän sinulle tarjoaa, täydellistä rakkautta ja taivaallista huolenpitoa.
Olet saannut etuoikeuden , että sinua kutsutaan Jumalan lapseksi. Olet siis Isäsi lapsi ja kaikki taivaalliset lahjat ovat sinulle varattuna. Olet myös perillinen, sillä Isäsi on luvannut sinulle paikan taivaankodissa ikuisiksi ajoiksi! Ota vastaan se mikä sinulle kuuluu. Älä jää paitsi Jumalan yltäkylläisyydestä ja hyvyydestä! Älä tyydy siihen mitä sinulla on nyt, vaan uskaltaudu janoamaan lisää vielä entistäkin enemmän ja ole vain nälkäinen. Taivaan Isä on jo kattanut täyden pöydän eteesi, rauhaa, rakkautta, iloa, riemua, terveyttä, lohdutusta ym. kaikkea mitä sinä tarvitset! Saat ottaa vastaan näitä taivaan antimia niin paljon, kuin tarvitset ja vielä suuremmankin määrän. Ennen kaikkea Ihmeellinen Jumala haluaa vallata koko sydämesi, eikä Hän luovuta ennen kuin on saanut asiansa päätökseen.

Siunauksin, Petra Autero

march 14, 2013 07:45am

Helmikuu 2013 / Kuljetaan puhtain lasein

Saavuin juuri Varkaudesta, äitini luota, ja paluumatkani oli hyvin puhutteleva. Puolimatkan jälkeen, onneksi vasta silloin, tieolosuhteet muuttuivat ratkaisevasti huonompaan suuntaan. Tiet oli suolattu, ja sellainen ohut rapakerros peitti tuulilasin aina kun joku tuli vastaan tai ohitti minut. Tässä ei ole sinänsä mitään uutta, sellainenhan meidän talviajosää on usein. Haastavaksi tilanne muuttui kun huomasin, että pissapoika ei toimi. Vettä ei kerta kaikkiaan tullut.... vesi oli loppunut, niin alkuun luulin. Ajelin n 50 km puolisokkona, tuulilasi koko ajan tahmaisempana. Senkin havaitsin, että kun olosuhteet olivat pimeät tuo tuulilasin sottaisuus ei niin paljoa haitannut, mutta auta kun tuli valoisampaa... tuntui, että ei voi ajaa ollenkaan. Menin huoltoasemalle ja lisäsin vahvan seoksen Lasolia ajatellen, että ihanaa, loppumatka menee leikiten... enää n 100 km kotiin.
Iloni oli lyhytaikainen kun matkaa jatkaessani huomasin, että vika ei ollutkaan yksin nesteenvähyydessä, vaan letkut olivat jäätyneet. Apua! Parin huoltoaseman kautta pääsin kotiin turvallisesti." Muutama" rukous tuli kyllä huudettua, ja olin välillä hyvin epätoivoinen.
Ensin ajattelin, että miksi Jumala Sinä et vain sulata letkuja, sehän on pikkujuttu sinulle!
Vähitellen ymmärsin, että tämähän on varsin opettavaista meidän hengellistä elämäämme ajatellen.
Väistämättä me saamme välillä rapaa silmillemme, jos emme huitaise pois noita rapoja, ne jäävät sumentamaan näkökykyämme. Mutta jos lisäksi emme käytä Pyhän hengen antamaa "vettä" joka puhdistaa tarkemmin, ja antaa anteeksiannon ihan sydämentasolle asti, niin emme huomaakaan kuinka tuulilasimme tahraantuu. Tuota tahraantumista emme välttämättä huomaa heti, kun on hämärää. Tämä aika ympärillämme hämärtää usein näkökykymme, mutta kun Jumalan Sanan Valo, Jeesus Kristus, saa valaista meitä, huomaamme tuota "sottaisuutta" ja tarvetta puhdistautumiselle. Ymmärrämme, että on vaarallista itselle ja toisille , jatkaa noin huonolla näkökyvyllä. Tuollainen matkanteko on sitä paitsi hyvin uuvuttavaa, se vie voimat. Ja jos on oikein kylmää, tarvitsemme myös jäätymisen estoainetta.... kuvatkoon vaikka se , Pyhän Hengen antamaa paloa sisikunnassamme.
Näin yksi matka kotiin kuvasikin paljon enemmän kuin miltä alkuun tuntui.
Rukoillaan kaikki meille henkilökohtaisesti ja seurakuntana Pyhän Hengen virvoittavaa, puhdistavaa vettä, joka pyyhkii kaikki roiskeet pois silmiltämme. Rukoillaan samalla, että saamme Pyhän Hengen antaman tulen sisikuntaamme, joka poistaa esteet ja antaa uuden innon Hänen työhönsä!
Kaikkia Jeesuksen Kristuksen nimessä siunaten
terveisin Pirgit

march 14, 2013 07:42am

Lokakuu 2012

Jumala toimii tässä maassa ja tässä kaupungissa tänäänkin ! Yli seurakuntarajojen ihmiset ovat ” heränneet ” rukoilemaan kansakuntamme puolesta, tavoitteena taivaan täyttyminen. Mekin seurakuntana kohotamme rukoustaisteluhuudon Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen asukkaiden sekä muiden ympärillämme olevien lähimmäistemme puolesta. Saakoon moni tällä alueella tulla tuntemaan Jeesuksen Kristuksen pelastajanaan, vapauttajana, parantajana ja eheyttäjänä.
Uskon, että rukouksemme saa aikaan paljon, se muuttaa meitä ympäröivää yhteiskuntaa. Kun sinä ”heräät” rukoilemaan, muutos tapahtuu ensin sinussa ja vasta sitten ympäristössäsi. Herra, jota rukoilet ei elänyt ainoastaan vuosituhansia sitten, eikä vain -70-luvulla tai vain viime sunnuntaina, vaan HÄN ON JUMALA, JOKA ELÄÄ TÄNÄÄN JA NYT. Hän ei ole Jumala, joka toimi vain eilispäivänä tai joka tulee toimimaan vain joskus tulevina päivinä, vaan HÄN ON JUMALA, JOKA TOIMII TÄNÄÄN. Hän pelastaa, parantaa ja tuo avun ongelmiin juuri nyt. Mennään kertomaan tämä ilosanoma seurakuntamme ovien ulkopuolellekin, sillä ihmiset odottavat meidän tulevan ulos. Jeesus haluaa tulla sydänten valtiaaksi ja Hän haluaa toimia myös sellaisten ihmisten elämässä, jotka eivät osaa sitä edes pyytää. Meillä on mahtava tehtävä ihmeellisten taivaallisten asioiden välittäjinä siellä missä kuljemmekin. Muistetaan, että ihmisen kohtaaminen on aina tärkeä ja ainutlaatuinen hetki , jolla voi olla vaikutuksia pitkälle tulevaisuuteen. Voit vaikuttaa yhteen ihmiseen ja hänen koko maailmansa muuttuu!
Me odotamme tulevaa päivää, jolloin kohtaamme Jeesuksen taivaassa, mutta sitä ennen on tämä päivä ja tämä hetki, käytetään se hyvin. Kun sinä voit sanoa henkilökohtaisesti Herralle, Kaikkivaltiaalle, taivaan ja maan Luojalle; Sinä olet minun Jumalani, Sinä olet minun omani ja minä olen Sinun omasi ja Sinä olet kaikki mitä tarvitsen, niin uskon , että herätys on alkanut…
Mark. 16:15-20
Raikkain ja rakkain syyssiunauksin Petra Autero

october 31, 2012 04:59pm

Rakennetaan perhettä… syyskuu 2012

Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne. Room. 12:10

Jeesus on seurakuntamme pää ja Häneen luottaen saamme käydä alkavaan syksyyn. Ojentaudutaan uskossa, sydän täynnä toivoa. Varmaa on, että kun läpimurto elämässäsi tai seurakunnassa lähestyy, vihollinen yrittää löytää keinoja estää ja rikkoa tämä. Rukoukseni on, toivottavasti myös sinun:

”Rakas Jeesus, anna minun rakastua sinuun palavasti. Niin palavasti, että voin rakastaa myös muita, kuten sinä olet minua rakastanut. Auta, että rakkauteni voisi olla niin palavaa ja fanaattista voidakseni todella heijastaa sinua niin seurakunnassa, kuin sen ulkopuolella. Avaa silmäni näkemään sinun suunnitelmasi ja tekosi niin itsessäni, kuin toisissa. Nähdessäni sairautta, anna uskoa puhua terveyttä. Kohdatessani pelkoa ja epätoivoa, auta puhumaan rohkeutta ja toivoa, sanasi lupausten mukaan. Epäuskoon, uskoa. Masennukseen, iloa. Auta ojentautumaan uskossa sitä kohti, mikä vielä ei näy.
Anna minun löytää armosi niin vahvana ja anteeksiantavana itselleni, veljille ja sisarilleni sekä lähimmäisilleni. Ilman sinun rakkauden täyttämin silmin en kykene olemaan kyllin armollinen itselleni ja toisille. Täytä minun askeleeni sinun näyilläsi ja anna minun nähdä se kaikki hyvä, jonka olet minuun laittanut. Olen ihmeellinen tekosi, tarkoin suunniteltu toteuttamaan sinun tahtoasi. Anna voimaa ja ymmärrystä tuoda lahjani sinun käyttöösi. Aamen”

Siunattua syksyä! Make

october 09, 2012 06:34pm